Nieuws

Caraco ijs is terug! Voor even..

Door: Richard Otto - September 2, 2017

Het iconische ijsmerk Caraco maakt een comeback in de Nederlandse supermarkten.

Unilever nam in de jaren '80 de concurrenten Caraco en Davino over. Het concern wilde op gebied van consumentenijs zich echter vooral richten op Ola en besloot daarom enkele jaren later de Oude ijscollectie van Caracoandere merken uit de handel te halen.

Caraco ijs is nu terug als suikervrije variant zonder kunstmatige kleurstoffen. De waterijsjes met chocotop zijn oa verkrijgbaar bij Albert Heijn en Nettorama. Op een supermarktfolder na, lijkt Caraco nog niet direct met veel marketinggeweld weer onder de aandacht te worden gebracht.

UPDATE: Unilever lijkt het merk Caraco zeer kortstondig terug in de schappen te hebben gebracht. Hoogstwaarschijnlijk enkel om de merklicentie te kunnen behouden.

Het ijsmerk Davino (De Aangenaamste Versnapering In Nijmegen en Omstreken) is ook sinds enige tijd weer terug in de vorm van een banketwinkel in Veghel.

Veel nostalgische merken hebben de afgelopen jaren een comeback gemaakt, waaronder Benbits, Betuwe jam, Brio, Exota, Melkunie en Ranja. Lees meer merkverhalen in het boek 'Verdwenen Merken'. (Uitgeverij Tens Media). Deze bestseller van Richard Otto en Robbert van Loon is nu voor slecht €9,95 als eBook beschikbaar.

Video: oude reclametune van Caraco


comments powered by Disqus

« Verdwenen Merken nu als eBook beschikbaar Deze bekende merken verdwenen in 2017 »

Deze site draait op Bolt.