Topic

Het gecrashte Verkeerspark in Assen

- December 15, 2015

Het Verkeerspark Assen startte in 1957 onder de naam ‘Jeugdverkeerpark’ (later: 'Gouveneurstuin') en had als doel om kinderen op een speelse wijze te leren over hoe zij wegwijs konden leren in het groeiende verkeer.

De eerste locatie in het centrum van Assen werd al snel te klein en daarom verhuisde het pretpark van de binnenstad naar Asserbos om vervolgens in 1988 weer een nieuwe locatie te krijgen aan De Haar. Het kreeg ook direct een nieuwe naam: ‘Verkeerspark Assen’. In dit themapark konden kinderen een eigen rijbewijs halen en rijden in trapauto's, een jeep, helikopters en bootjes. Door personeel in de verkeerstoren werden kinderen in de gaten gehouden en kregen zij tips over de verkeersregels. Het park werd 2005 nog uitgeroepen tot populairste schoolreisbestemming in de Drenthe.

Ondanks dat er geen sprake was van een faillissement ging het park vanaf 2014 niet meer open voor publiek. Het park had de laatste jaren wel te maken met teruglopende bezoekersaantallen. De eigenaar wilde het park grondig renoveren, maar had problemen met de financiering hiervan.

Ralph Denessen maakte al eerder een Drone-video van de overblijfselen van het Land van Ooit. Dit maal wist hij met zijn Drone een hele mooie video te maken van dit verlaten park:


comments powered by Disqus

« Er zat muziek in 'Elf Provincien' 2e druk Verdwenen Merken boek is uitverkocht! »

Deze site draait op Bolt.