Topic

Gratis sms’en met HotSMS

- December 28, 2015

In 2000 startte het eerste mobile marketingbureau van Nederland met een dienst waarbij gebruikers via de pc gratis sms-berichten konden sturen in ruil voor reclameboodschappen via sms-berichten. Vooral voor de jeugd was het versturen van sms’jes nog duur en deze dienst was dan ook zeer populair onder deze doelgroep. In enkele jaren had HotSMS maar liefst 1 miljoen gebruikers opgebouwd.

In 2009 werd bekend dat het Nederlandse bedrijf werd verkocht aan het Italiaanse Buongiorno. Doordat HotSMS veel meer mobiele advertentiediensten aan ging bieden werd de naam vrijwel direct na overname veranderd. De gratis sms-dienst behield wel de naam HotSMS.

De populariteit van deze dienst was hiervoor al afgenomen door concurrenten zoals SMScity en Blyk, maar vooral door de opkomst Hyves en het gratis ‘pingen’ via Blackberry (en later ‘appen’ via Whatsapp) werd er nauwelijks meer gebruik gemaakt van HotSMS. In 2012 kwam een groot deel van de Nederlandse Buongiorno-activiteiten in handen van Lumata. Dit internationale bedrijf ging alweer in 2013 reorganiseren, waardoor het Nederlandse bedrijf werd opgeheven.

De SMS-activiteiten inclusief HotSMS werden in 2013 door Mobile Tulip (MesssageBird) overgenomen. De gratis smsdienst HotSMS werd onder dit bedrijf slechts korte tijd nog in leven gehouden. In 2015 werd deze ooit zo populaire sms-dienst opgeheven.


comments powered by Disqus

« Het einde van Video2000 Jinglers als goedkoop 501-alternatief »

Deze site draait op Bolt.