Blog

Frits Bom over Megapool

- December 25, 2015

In de 2e editie van het boek ‘Verdwenen Merken’ (begin 2016 beschikbaar) hebben diverse specialisten hun meest favoriete verdwenen merk doorgegeven. Als preview geven we hierbij hét verdwenen merk van voormalig Vakantieman, Leningman, Televisieman, maar vooral Ombudsman Frits Bom.

Frits Bom: ‘Megapool – Megagoed’. Uiteindelijk gingen merk en firma ten gronde aan een belofte uit 1990 dat kopers van bepaalde artikelen na 10 jaar het aankoopbedrag zouden terug krijgen indien men nog beschikte over de originele aankoopbon. Moet je net in Holland doen, en zeker niet in Gelderland. Ik was Televisieman (dagelijks consumentenprogramma) destijds bij TV-Gelderland. Toen Megapool in 2000 de beloftes niet of nauwelijks nakwam stroomde de klagers en klagersbrieven bij mij binnen.

Vele malen bracht ik het schandaal op de tv, maar Megapool bleef moeilijk doen met de betalingen. Met name weigerde men erfgenamen die wel de nota's hadden geërfd van hun naasten het geld terug te betalen. En toe zakte het voorheen succesvolle elektronicaconcern langzaam in het moeras. Iedereen stond in z'n hemd, inclusief de consumentenbeweging die onvoldoende had verzuimd te waarschuwen tegen beloftes die de winkelketen nooit waar kon maken. Jammer want kwalitatief had Megapool met betrekking tot prijzen, service en nakomen van garanties van de consumentengoederen een uitstekende naam.


comments powered by Disqus

« 2e druk Verdwenen Merken boek is uitverkocht! Vergeten merken, maar (nog) niet verdwenen »

Deze site draait op Bolt.