Onderzoek naar meest gemiste verdwenen merken

De Negerzoen is nog altijd een van de meest gemiste merken van Nederland. Qua verdwenen radio- & TV-zenders voert TMF de populariteitsranglijst. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van Richard Otto & Robbert van Loon, auteurs van het boek Verdwenen Merken. Binnen zes verschillende categorieën vroegen zij online aan 375 Nederlanders naar welk verdwenen Nederlandse merk zij het meest terugverlangen. Tot slot werd gevraagd welk verdwenen merk absoluut niet meer terug hoeft te keren. De DSB Bank ging er hier met de ‘hoofdprijs’ vandoor.

Door: Richard Otto en Robbert van Loon - November 21, 2016


De ondergang van Nederlands meeste luxe modeketen

Het in 1889 opgerichte Maison de Bonneterie ontpopte zich in de begin jaren van bescheiden warenhuis naar een luxe modehuis met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Heemstede. Mede door de recessie zagen de eigenaren in 2014 onvoldoende perspectief voor de toekomst. Na 125 jaar werd er besloten om de winkels te sluiten.

Door: Richard Otto - November 9, 2016


Patrick Petersen over Video 2000

In een serie over Verdwenen Merken voelen Richard Otto en Robbert van Loon een groot aantal reclame- en mediamensen aan de tand over hun favoriete verdwenen merk. In deze aflevering: Patrick Petersen, auteur, spreker, uitgever en mediaondernemer.

- October 4, 2016


Hoe Olm allesbehalve vrienden maakte in de kroeg

Bij belangrijke marktontwikkelingen blikt Robbert van Loon terug op Verdwenen Merken. Deze keer: Olm Bier.

Door: Robbert van Loon - September 29, 2016


Toen WE nog HIJ en ZIJ was

Bij belangrijke marktontwikkelingen blikken Richard Otto en Robbert van Loon terug op Verdwenen Merken. Deze keer: Modeketen HIJ/ZIJ

Door: Robbert van Loon en Richard Otto - September 26, 2016


Deze retailmerken gaan een spannend 2017 tegemoet

Sinds het uitbrengen van mijn boek ‘Verdwenen Merken’, waarin ruim 300 Nederlandse verdwenen merken worden besproken, vragen mensen me vaak welk merk ik binnenkort wel zie verdwijnen. Nu klinkt dat vrij negatief, maar feit is wel dat het voor sommige merken wel alles-of-niets is. Voor VerdwenenMerken.nl zet ik daarom toch vier retailmerken op een rij voor wie 2017 een spannend jaar gaat worden…

Door: Robbert van Loon - September 25, 2016


Het Verdwenen Merk van Jeroen Kijk in de Vegte (NPO Radio 2)

Verdwenen Merken vroeg aan radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte naar zijn favoriete verdwenen merk.

Door: Richard Otto - September 25, 2016


Hoe een koninklijke Meddens zelfs met oorlogsbommen niet klein te krijgen was

In #ThrowbackThursday blikken Richard Otto en Robbert van Loon terug op Verdwenen Merken. Deze keer: de modezaken van Meddens.

Door: Robbert van Loon en Richard Otto - September 10, 2016


De laatste Negerzoen

Sinds Sylvana Simons zich verbonden heeft aan de politieke stroming van DENK is de wereld weer even te klein. Nederland lijkt steeds sterker verdeeld en de racismekaart wordt vaker getrokken dan ooit. Tot ergenis van velen. Dat dit ook invloed heeft op merken is al langer duidelijk. Hema zou het Paasfeest verloochenen, de Bijenkorf is extra voorzichtig met de December-decoratie en Albert Heijn moest geboycot worden vanwege haar keuzes rondom Zwarte Piet. Maar nog ver voordat Zwarte Piet een issue was, viel Nederland al in twee kampen uiteen. Een foutieve inschatting van een banketbakkersmarketeer was hiervoor verantwoordelijk. Het Verdwenen Merk van deze week brengt ons zoete lekkernijen, ongewenste betutteling en internationale taalcritici.

Door: Robbert van Loon en Richard Otto - September 9, 2016


Hans Prummel (De Naamafdeling) over RTL Véronique

Verdwenen Merken vroeg aan merkbedenker Hans Prummel naar zijn favoriete merk.

Door: Richard Otto en Robbert van Loon - August 23, 2016


Deze site draait op Bolt.