Sylvia Kristel en de ronde tampons van Amira

Maandverband op televisie was in jaren '70 nog iets waar veel mensen nog aan moesten wennen. De keuze voor de actrice was ook opmerkelijk. Sylvia Kristel net doorgebroken met de Franse softporno film 'Emmanuelle'. Dit werd één van de bekendste erotische films uit de jaren '70. Kristel werd vooral herinnerd aan de film en niet aan de tampons.

- April 4, 2015


Bourbon in alle smaken

De luchtige dessert van Bourbon was een product van zeer bekende bedrijf Van Nelle uit Rotterdam. Het leek veel op de Saroma pudding wat ook door Van Nelle werd vervaardigd, maar richtte zich op een oudere doelgroep. Het was in veel smaken verkrijgbaar, waaronder: Hazelnoot, Irish Coffee, Banaan Royal, Advocaat.

- April 4, 2015


Voor het web was er Videotex

Videotex Nederland BV (VTN) was de Nederlandse exploitant van diverse videotex-diensten. Het bedrijf werd in 1989 door PTT gelanceerd als opvolger van Viditel commercieel in de markt te zetten, en 10 jaar later verdween de naam nadat in 1997 de videotexdiensten waren toen al gestaakt. De opkomst van internet maakte dit platform overbodig.

- April 4, 2015


De opvallende Bloopers van Smiths

Bekende zoutjesfabrikant Smiths bracht in de jaren '80 het merk Bloopers op de markt. Het waren merkwaardig gevormde chips met een uitgesproken smaakt. Na een aantal jaar werden de Bloopers van de markt gehaald.

- April 4, 2015


Bekijk hier honderden oude commercials

Het boek 'Verdwenen Merken' telt een overzicht van ruim 300 merken, die in woord en beeld weer even tot leven worden gebracht. Op deze site kun je ook genieten van nog eens honderden commercials van deze merken. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Veel kijkplezier!

- January 2, 2015


Deze site draait op Bolt.