Hatéma

Hatéma wandbekleding-reclame met Piet Römer. Piet Römer was al een bekend acteur, maar zijn hoogtepunt beleefde hij als de Amsterdamse politie-inspecteur Cock in de RTL-serie Baantjer. Met Hatema liep het minder succesvol af.

- May 5, 2015


Rath & Doodeheefver

Rath & Doodefver opende in 1926 de 'Eerste Nederlandsche Behangselpapierfabriek' in Schiebroek. De zaken gingen zo goed dat de firma in 1934 een grote behangfabriek startte in Watergraafsmeer.

- May 5, 2015


Royal Nederland schadeverzekeringen

Deze Nederlandse verzekeraar was lange tijd onderdeel van het Engelse Royal Insurance, maar kwam later in Duitse handen. Schadeverzekeraar Royal Nederland werd in 2003 samengevoegd met de Zwolsche Algemeene.

- May 5, 2015


Bondsspaarbank

De Bondsspaarbank (in de volksmond 'De bank met de S') was vooral bekend in het oosten van Nederland. In 1991 is de Bondsspaarbank opgegaan in de SNS Bank.

- May 4, 2015


Ovis brood

Ovis Boske werd overgenomen door het internationale bedrijf Mission Foods (vooral bekend als fabrikant van Tortillas). Na 50 jaar verloor Ovis Boske haar naam in 2004.

- May 4, 2015


De opkomst en ondergang van Sunrise frisdranken

De frisdrank van Sunrise was vooral zeer populair in Rotterdam en omstreken. In 1889 werd het bedrijf opgericht, waarbij in eerste instantie de focus vooral lag op de productie van alcholische dranken. Pas na de 2e wereldoorlog werd de productie van limonade hun voornaamste activiteit. De zaken gingen eind jaren '50 zo goed dat er één van de modernste fabrieken ter wereld werd gebouwd met een productiecapaciteit van 17.000 flessen per uur.

- April 27, 2015


Royal Nederland schadeverzekeringen

Verzekeraar Royal Nederland ging samen met de Zwolsche Algemeene en werd Allianz.

- April 4, 2015


Sylvia Kristel en de ronde tampons van Amira

Maandverband op televisie was in jaren '70 nog iets waar veel mensen nog aan moesten wennen. De keuze voor de actrice was ook opmerkelijk. Sylvia Kristel net doorgebroken met de Franse softporno film 'Emmanuelle'. Dit werd één van de bekendste erotische films uit de jaren '70. Kristel werd vooral herinnerd aan de film en niet aan de tampons.

- April 4, 2015


Bourbon in alle smaken

De luchtige dessert van Bourbon was een product van zeer bekende bedrijf Van Nelle uit Rotterdam. Het leek veel op de Saroma pudding wat ook door Van Nelle werd vervaardigd, maar richtte zich op een oudere doelgroep. Het was in veel smaken verkrijgbaar, waaronder: Hazelnoot, Irish Coffee, Banaan Royal, Advocaat.

- April 4, 2015


Voor het web was er Videotex

Videotex Nederland BV (VTN) was de Nederlandse exploitant van diverse videotex-diensten. Het bedrijf werd in 1989 door PTT gelanceerd als opvolger van Viditel commercieel in de markt te zetten, en 10 jaar later verdween de naam nadat in 1997 de videotexdiensten waren toen al gestaakt. De opkomst van internet maakte dit platform overbodig.

- April 4, 2015


Deze site draait op Bolt.